Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Crispy marinert hjortesnacks

Tørket hjortekjøtt i strimler kan være et nydelig snack på hytteturen. Kjøttet holder som tørket i inntil 2år ved lufttett forvaring (vacumpakket). Oppskriften er her:

Les mer
Hjortekarbonader i peppersaus

Dette er en enkel oppskrift på luftige og gode hjortekarbonader i sopp og peppersaus.

Les mer
Akevittgravet hjort

Ingredienser 250 g ytre- eller indrefilet av hjort 1/2 ts timian 1/2 ts knust pepper 5-6 knuste einerbær 20 g sukker 40 g grovt salt 20 g gulrot 10 g purre 20 g sellerirot 20 g løk 1 dl akevitt

Les mer
Hjort i sursøt saus

Ingredienser grytestek av hjort på 750 g 1 stor løk, hakket 2 store gulrøtter, hakket 2 stilker selleri, snittet 4 hvitløkfedder, skrelt og knust suppekvast av 1 laurbærblad og 2 kvister hver av rosmarin og timian svart pepper 6 einerbær 4 ss olivenolje 1 1/2 dl rødvineddik 3 dl rødvin salt mel til å drysse på kjøttet 60 g mørk bitter sjokolade, reven 1 ss honning 2 ss hakket frisk persille

Les mer
Hjortefilet - 4 personer

ca 720 g filet av hjort 125 g rosiner 25 cl portvin 100 g usaltet smør 1 ts korianderfrø 1 dl kremfløte 3 dl viltkraft 4 sjalottløk Salt og pepper 50 g skogsopp(kantarell, steinsopp etc)

Les mer
Biffgryte med hjort

800 g mørt hjortekjøtt fra bakpart 2 løk margarin til steking 100 g sopp 3 ss tomatpuré 1 boks seterrømme salt pepper

Les mer
Brasert hjortelår

2 kg hjortelår Saus: 3 dl rødvin 1 løk 1 gulrot 1 liten purreløk timian 50 g smør 60 g hvetemel baconsvor

Les mer
Bresàola av hjort

1/2 ts korianderfrø 1/2 ts spisskummenfrø 2 1/2 ss brunt sukker 1 ss nykvernet svart pepper 1/2 ts tørket timian 1/2 ts malt ingefær 2 einerbær, knuste 1/2 ts nyrevet muskat 1/4 ts malt nellik 3 kardemommefrø, finknuste 2 middels store hjortefileter, renskåret 1 ss olje 1 ss smør

Les mer
Dyrekjøtt med rosenkål

1 1/2-2 kg hjortestek salt pepper 2 kg rosenkål Marinade: 3 løk 3 gulrøtter 2 fedd hvitløk timian laurbærblad 3 dl eddik 3 dl rødvin 3 dl vann olje 1 dl ripsgelé til sausen

Les mer
Dyresadel av hjort

2 1/2 kg hjortesadel uten slagside av ungt dyr salt pepper 5 knuste tørkede enerbær 3 ss smør eller margarin 4 dl vann 5 dl kremfløte 2 dl rømme Saus: smørkule av 2 ss hvetemel og 1 ss smør 2 skiver gjetost 2 ss ripsgelé eller rognebærgele

Les mer
Einebærmarinert hjortestek

1 1/2 kg hjortestek 1 1/2 dl fløte Marinade: 7 1/2 dl rødvin 1 rødløk 1 gulrot 5-6 knuste pepperkorn 5-6 hele nelliker 1 laurbærblad 1 ss knuste einebær 2-3 ss olje

Les mer
Hjortefilet i øl

800 g renskåret filet av hjort olje/smør saus: 200 g hakket løk 100 g finhakket sopp 2 ss (usaltet) smør 2 dl mørkt øl 5 dl viltkraft/god buljong 100 g (usaltet) smør litt pepper

Les mer
Hjortefilet med viltkremsaus

1 kg hjortefilet 1 stor pære eller 2 små 200 g tyting 2-4 ss melis 2 dl viltkraft 2 dl fløte 1 ss brunt sukker 1 ss bringebæreddik 2 ss rømme 1 l sjampinjonger 2-3 ss smør 1 liten bunt frisk spinat salt pepper

Les mer
Hjortefilet med potettopper

500 g ytrefilet av hjort 125 g geitemysost 1 sjalottløk 25 g margarin eller smør 1 eggeplomme 1/2 s hakket fersk merian 1/2 ss hakket frisk timian salt pepper 25 g margarin eller smør 3 dl sjy 1 ss maisennajevning 1 ss balsamivoeddik eller soya

Les mer
Hjortefilet med sellerimos

500 g hjortefilet 2 ss smør eller margarin 1 ts salt svart pepper saus: 1 boks klar buljong (consommé) 1 1/2 dl rødvin 2 ts potetmel 1 ts soyasaus sellerimos: 500 g sellerirot uten skall 50 g smør eller margarin 3/4 dl kremfløte

Les mer
Hjortefrikassé

1 kg benfritt kjøtt fra bog eller bryst 2 ts salt 1/2 løk grønt fra en purre 1 gulrot 1 laurbærblad 2 nellikspiker 7 dl vann 1 buljongterning 1/2 ts hvit pepper 80 g hvetemel 3 dl melk 1 dl fløte persillebunt 800 g grønnsaker til garnityr, etter årstid

Les mer
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

1 kg kotelettkam fra hjort 250 g kantareller 3 dl fløte 2 dl ferdig brun saus 1 ss rørt tyttebær grovmalt svart pepper salt en liten kvast persille smør til bruning

Les mer
Hjortemedaljonger med mandelsmør

500 g ytrefilet av hjort 8 einerbær 8 svarte pepperkorn 1/2 dl fruktbrennevin, f.eks. Calvados 200 g blå eller grønne druer 2 ss smør eller margarin salt 3 1/2 dl viltfond eller buljong 1 1/2 dl rødvin 3 ss créme fraîche Mandelsmør: 1 pose mandelspon 60 g smør 1 ss hakket persille noe dråper worcestersaus salt pepper

Les mer
Hjortenakke med kirsebær

1 1/2 kg hjortenakke 2 1/2 dl rødvin 2 1/2 dl kirsebærsaft 1 ss olje 1 ts salt hvite pepperkorn 1 laurbærblad 1 grønnsakbuljongterning 1 dl kirsebær Saus: 1 dl husholdningsfløte 2 ss maisennajevning

Les mer
Hjortepostei med grønn pepper i gelé

600 g småkjøtt av hjort 200 g medisterfarse 2 ts salt 1 ts svart pepper 20 knuste grønne pepperkorn 1 dl hvetemel 3 egg 1 dl rødvin 2 dl kremfløte Gelé 2 dl consommé fra boks 2 plater gelatin 1/2 dl vann 10-12 mandarinbåter

Les mer
Hjortesadel

2 kg fersk eller dypfryst hjortesadel evt 50-100 g spekk 1 1/2 ts salt nymalt pepper Saus: 5 dl sjy 2 ss hvetemel 1/2 dl vann

Les mer
Hjortestek

1 1/2 kg hjortestek 1 tynn skive spekk 2 ss smør/margarin salt pepper 3 dl vann 3 dl melk saus: 5 dl stekesjy 1 1/2 dl rømme geitost ripsgelé 2 ss hvetemel

Les mer
Hjortestek med frisk saus

800 g mørt kjøtt som stek 1 kg grovsalt 2 eggehviter margarin til steking nykvernet pepper 1 boks rømme 2 dl finhakket paprikasalat 1 ss finhakket løk

Les mer
Hjortesuppe

500 g hjortekjøtt, gjerne med ben 1 ss olje 2 dl gulrøtter, rotselleri og løk i terninger 1 1/2 liter vann 1 1/2 dl rødvin 5 einerbær 5 hvite pepperkorn 1 timiankvast 2 ts eddik, gjerne balsamico 1 1/2 dl kremfløte 50 g ferske sjampinjonger 1 ss hvetemel 1 ss smør salt pepper persille

Les mer
Hjortetrofé

4-8 skiver stekt hjort, rester av stek 100 g smørbar leverpostei 1 ss sherry 2 ss fløte 1 ts finknust rosé- eller grønn pepper 1 boks mandarinbåter, 300 g 4 skiver landbrød salatblader

Les mer
Hot hjortegryte med bønner

2 løk 3 hvitløkfedd 1 ss margarin eller smør 400 g farse av hjort 1 ts chilipulver 2 ts paprikapulver 1 1/2 ts salt 1 boks hele tomater, 400 g 1 boks brune bønner, 520 g 1 boks røde bønner, 400 g

Les mer
Hvitløkspekket hjorterull

1 kg bryst av hjortekalv 1 ss salt 1 ts sukker 2 krm hvit pepper 3-4 hvitløkfedd 2 ss finhakket sjalottløk 2-3 tynne skiver spekk 2-3 gelatinplater vann 2 ts salt pr. l vann

Les mer
Jegerens hjortefilet

50 g tørkede aprikoser 600 g ytrefilet av hjort 2 ss olje 1/2 ts grovmalt hvit pepper 2-3 sjalottløk 1 dl portvin 1/2 ts korianderfrø eller 2 krm malt koriander 3 dl viltbuljong 1 dl husholdningsfløte salt pepper 1 ss margarin eller smør

Les mer
Kjøttboller av hjort

4 skiver loff 1 dl fløte 1 dl vichyvann, farris eller selters 1 ss rårevet løk 2 ss konjakk 1 ss knuste einerbær 1 ts salt 2 krm blandingskrydder 250 g farse av hjort 200 g medisterfarse 2 ss smør eller margarin

Les mer
Koking av kraft

Det lønner seg som regel ikke å kjøpe kjøtt for å koke kraft, ettersom det finnes buljongekstrakt (terning, pulver) av bra kvalitet i handelen. Har man derimot tilgang på kjøtt, ben, avskjær etter jakt, slakt eller storkjøp, bør man ta vare på dette og koke kraft. Kraftben er også av og til å få kjøpt i butikken.

Les mer
Marinert helstekt hjorteflatbiff

2 kg hjorteflatbiff Marinade: 1 løk i terninger 2 laurbærblad 10 knuste einerbær 1 ts rosmarin 20 knuste pepperkorn 5 dl rødvin 1 dl eddik (helst vineddik) 3 dl vann 3 dl soyaolje Saus: 2 dl marinade 8 dl kraft 60 g smør 70 g hvetemel 2 dl kremfløte brunost salt pepper

Les mer
Mør hjortegryte med ris og paprika

800 g biff eller stek 2 gule paprika 4 ss margarin 4 ss hvetemel 2 dl vann 1/2 boks lettrømme salt pepper

Les mer
Rødvinsbraisert hjortelår

1 kg hjortestek av lår 2 ss smør 1 dl rødvinseddik 1/2 fl rødvin 12 soltørkede tomater 100 g smør sitronsaft salt pepper

Les mer
Rødvinsmarinert hjortefilet

1 kg filet av hjort 4 dl rødvin 1 stor tomat i terninger uten frø 2 gulrøtter skrelt i skiver 1/2 løk i skiver 1 stilk frisk bladpersille 1 stangselleri i biter 1 laurbærblad 2 stilker frisk timian 1 hvitløkfedd, hakket 1 ts hel sort pepper

Les mer
Små ølbiffer av hjort

4 ansjosfileter 500 g hjortefarse 2 finhakkede løk 3 ts ansjoskraft 1 ts nykvernet hvit pepper 2 egg 1 dl øl 1 ss smør eller margarin 1/2 dl fløte 1/2 dl melk

Les mer
Soppgratinert hjortestek

500 g rester av stekt hjortestek Stuing: 300 g sjampinjonger eller annen sopp 2 ss smør eller margarin 3 ss hvetemel 3 dl buljong 1 dl fløte 1 dl créme fraiche 2 krm blandingskrydder salt pepper 1/2 dl revet vellagret ost

Les mer
Tomatbraisert hjortestek

800 g hjortestek 1 ss margarin eller smør 1 ts salt 2 krm rosmarin 2 krm basilikum pepper fra kvern 1 boks knuste tomater, 400 g 1 dl crème fraîche 1-2 ss maisennajevning

Les mer
Urtebakt hjortebog

800 g benfri bogstek av hjort 5 dl vann 1 buljongterning 2 ss olje 1/2 dl honning 1 ts salt pepper fra kvern 2 krm timian 2 krm koriander 1 krm krydderblanding 2 laurbærblader

Les mer
Viltkrydret hjorteskavpanne

1 pk hjorteskav 1-2 ss margarin eller smør 1 løk i båter 2 gulrøtter 1 bunt persille 5-8 knuste einerbær 1/2 krm timian 1 hvitløkfedd 3 dl grønnsakbuljong salt pepper

Les mer

 
Link
Link
Link
Link


JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL