Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hjortestek med frisk saus

800 g mørt kjøtt som stek 1 kg grovsalt 2 eggehviter margarin til steking nykvernet pepper 1 boks rømme 2 dl finhakket paprikasalat 1 ss finhakket løk

Surr steken med bomullshyssing. Brun godt og gni inn med nykvernet pepper. Vend eggehvitene i saltet og legg et lag i bunnen av jerngryta. Plasser steken i gryta og pakk den inn med resten av saltet. Ha ovnen på 200 C og sett inn gryta. Bruk termometer og stek til kjernetemperaturen er ca 65 C. Ta så ut gryta, brekk av saltet og la steken hvile i aluminiumsfolie ca 15 minutter.

Lag sausen i mellomtiden: Bland rømme, paprikasalat (fås kjøpt på glass) og løk, smak til med salt og pepper.

Skjær kjøttet i fine skiver og server med gode poteter, gjerne råstekte, litt paprika, konakål og rømmesausen.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL