Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Crispy marinert hjortesnacks

Tørket hjortekjøtt i strimler kan være et nydelig snack på hytteturen. Kjøttet holder som tørket i inntil 2år ved lufttett forvaring (vacumpakket). Oppskriften er her:

Skjær opp 0,5 kilo rent hjortekjøtt i strimler i omtrent 20cm lengder og en 1/2 centimeters tykkelse og  for for å forsikre gjennommarinering av kjøttet. 

Marinade:

  • 1/2 kopp Soya saus
  • 1/2 kopp Worcester saus
  • 2 ts Salt
  • 2 ts løkpulver
  • 2/3 ts hvitløks pulver
  • 2/3 ts svartpepper
  • 1/2 ts Cayennepepper

Rør alle ingredienser godt. Legg kjøttstrimlene i marinaden og pass på at alt kjøttet dekkes. La marinering stå over natten dagen før tilbereding.

Tilbereding:
Legg marinadestrimlene i stekovnen på rist. Stek på 150 grader i 4-5 timer.
Kjøttet blir sprøere jo lenger de stekes.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL