Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Urtebakt hjortebog

800 g benfri bogstek av hjort 5 dl vann 1 buljongterning 2 ss olje 1/2 dl honning 1 ts salt pepper fra kvern 2 krm timian 2 krm koriander 1 krm krydderblanding 2 laurbærblader

Rens bogsteken og bind den opp. Kok opp vann og buljongterning i en gryte. Legg i kjøttet og la det syde i ca 10 minutter. Ta opp steken og la den renne godt av.

Legg steken i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer. Bland olje, honning og krydder og smør det over steken.

Sett steken i forvarmet ovn ved 175 C på nederste rille, og stek den i ca 1 1/2 time. Spe etter halve tiden med bulljong og øs den av og til under resten av steketiden. Når steketermometeret viser 75 C er steken ferdig. Sil buljongen og lag en lett sjysaus.

Skjær steken i skiver og server med buljongkokte grønnsaker.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL