Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hjortefilet - 4 personer

ca 720 g filet av hjort 125 g rosiner 25 cl portvin 100 g usaltet smør 1 ts korianderfrø 1 dl kremfløte 3 dl viltkraft 4 sjalottløk Salt og pepper 50 g skogsopp(kantarell, steinsopp etc)

Fremgangsmåte:
Ha 3/4 av 1øken i en kjele og kok den sammen med portvin til en tykk «marmelade». Knus korianderfrø i en morter, og tilsett dem sammen med rosiner, fløte og kraft (buljong). La 1øksausen fa koke ca. 5 minutter til den tykner noe. Rør inn smøret, litt etter litt og smak til med salt og pepper.

Hjortefileten skjæreres i fire pene stykker. Disse krydres med salt og pepper. Brun dem pent på alle sider i en stekepanne. Legg kjøttet over på bakeplate/langpanne (smurt), og sett dem
inn i stekeovn ved 225°C varme. Ovnstiden er 2 x 5 minutter. Kjøttet skal ha en pause på ca. 10 minutter mellom hver steking. Etter steking bør fileten få hvile ca. 10 minutter før du skjærerer i det.

Sausen med rosiner i fordeles på fire tallerkener. Filetstykkene skjæreres i pene skiver Som legges pent oppå sopp som er stekt med resten av sjalottløken (salt og pepper) fordeles rundt kjøttskivene. Pynt gjerne med grønne urter. Friske grønnsaker og mandelpoteter serveres til.

Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL