Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Akevittgravet hjort

Ingredienser 250 g ytre- eller indrefilet av hjort 1/2 ts timian 1/2 ts knust pepper 5-6 knuste einerbær 20 g sukker 40 g grovt salt 20 g gulrot 10 g purre 20 g sellerirot 20 g løk 1 dl akevitt

Fremgangsmåte
Småhakk alle grønnsakene. Gni kjøttet med krydder, salt, sukker og grønnsaker. Legg det i en passe stor form og slå over akevitten. Legg kjøttet i press og sett formen kjølig i 2-3 dager.

Ta kjøttet opp og tørk det godt - og det er klart for servering. Pakk det i plast for lagring.

Kjøttet kan lagres kaldt i ca 1 uke. Når det skal serveres så skjær i tynne skiver.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL