Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hjortefilet i øl

800 g renskåret filet av hjort olje/smør saus: 200 g hakket løk 100 g finhakket sopp 2 ss (usaltet) smør 2 dl mørkt øl 5 dl viltkraft/god buljong 100 g (usaltet) smør litt pepper

Fres løken blank. Tilsett sopp og la det frese sammen. Hell på øl og kok mengden godt inn. Hell på kraft og la sausen få småkoke et kvarters tid. Rør inn usaltet smør i klatter like før servering. Smak til med salt og pepper.

Del kjøttet i porsjonsstykker og brun dem i smør/olje på alle sider. Stek videre over svak varme til fileten er rosa inni. La kjøttet få hvile 8-10 minutter før du skjærer det i skiver. Anrett kjøttet på sausen på varme tallerkner.

Serveres med bakte eller kokte poteter samt grønnsaker.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL