Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Kjøttboller av hjort

4 skiver loff 1 dl fløte 1 dl vichyvann, farris eller selters 1 ss rårevet løk 2 ss konjakk 1 ss knuste einerbær 1 ts salt 2 krm blandingskrydder 250 g farse av hjort 200 g medisterfarse 2 ss smør eller margarin

Smuldre loffen og legg den i en bolle med føte og vichyvann i ca 10 minutter.

Bland i løk, konjakk og krydder. Tilsett farsen og rør deigen smidig. Form farsen til jevnstore kjøttboller. Legg dem på en fuktet skjærefjøl. Brun stekefettet i en stekepanne og legg i kjøttbollene, ikke for mange i gangen.

Brun kjøttbollene pent på alle sider, senk varmen og etterstek dem i ca 5 minutter.

Legg tilbake de stekte kjøttbollene og varm dem forsiktig.

Server kjøttbollene med en rotpuré (se egen oppskrift) og salat eller poteter, saus og sylteagurk.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL