Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hjortesuppe

500 g hjortekjøtt, gjerne med ben 1 ss olje 2 dl gulrøtter, rotselleri og løk i terninger 1 1/2 liter vann 1 1/2 dl rødvin 5 einerbær 5 hvite pepperkorn 1 timiankvast 2 ts eddik, gjerne balsamico 1 1/2 dl kremfløte 50 g ferske sjampinjonger 1 ss hvetemel 1 ss smør salt pepper persille

Brun kjøtt og ben i oljen i en gryte. Legg i grønnsakene og brun dem. Hell på vann. Kok opp og skum. Tilsett rødvin, krydder og eddik. La det småkoke under lokk i ca 1 time.

Ta opp kjøtt og ben. Sil buljongen og kok den inn til ca 7 dl. Tilsett fløten og la det syde i ca 15 minutter. Skjær kjøttet fra bena og hakk det i små fine terninger. Hakk sjampinjongene fint og fres alt i stekepanne. Bland sopp- og kjøtterningene i suppen.

Bland smør og mel til en glatt masse og ha det klikkvis i suppen. Småkok i noen minutter. Smak til suppen.

Varm den opp straks før servering og hell den opp i varme tallerkener. Pynt med bladpersille.

Server som forrett til en middag eller lag en større porsjon og spis suppen som hovedrett med brød ved siden av.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL