Hjortekarbonader i peppersaus
Dette er en enkel oppskrift på luftige og gode hjortekarbonader i sopp og peppersaus.
Karbonadene lager du slik:
- 1 kg kjøttdeig/karbonadedeig av hjort
- 2 ss potetmel
- 2 egg
- 2 ts svart pepper
- 1 ss salt
- 1 ts muskat
- 1 stor finhakket løk
- 1/2 kopp fløte
Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå så den fastner litt i konsistensen. Stek karbonadene gyldne på begge sidene (ikke stek for lenge, kakene skal beholde rose farge mot kjernen).
Saus:
- 1 pk skivede sjampinjonger
- 6 biter soltørkede tomater
- 1/4 glass hel grønn pepper
- 6 sjalottløker
- 10 skiver mørk geitost
- 0,5 dl soyasaus
- 1pk viltsaus
Kok opp viltsausen i en stor kjele etter henvisning på posen. Hell i den grønne pepperen, soyasausen og geitostskivene. Rør om jevnlig og la stå på svak varme uten å koke.
Stek sjampinjongene i brunet smør eller olje. Hell sjampinjongene, sjalottløkene og de soltørkede tomatene i gryten. Legg oppi ønsket antall karbonader og la det hele putre i gryten i 5 minutter.
Serveres med stekte poteter i båter eller andre varianter av poteter.
Utskriftsversjon