Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hjortekarbonader i peppersaus

Dette er en enkel oppskrift på luftige og gode hjortekarbonader i sopp og peppersaus.


Karbonadene lager du slik:

  • 1 kg kjøttdeig/karbonadedeig av hjort
  • 2 ss potetmel
  • 2 egg
  • 2 ts svart pepper
  • 1 ss salt
  • 1 ts muskat
  • 1 stor finhakket løk
  • 1/2 kopp fløte

Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå så den fastner litt i konsistensen. Stek karbonadene gyldne på begge sidene (ikke stek for lenge, kakene skal beholde rose farge mot kjernen).

Saus:

  • 1 pk skivede sjampinjonger
  • 6 biter soltørkede tomater
  • 1/4 glass hel grønn pepper
  • 6 sjalottløker
  • 10 skiver mørk geitost
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1pk viltsaus

Kok opp viltsausen i en stor kjele etter henvisning på posen. Hell i den grønne pepperen, soyasausen og geitostskivene. Rør om jevnlig og la stå på svak varme uten å koke.

Stek sjampinjongene i brunet smør eller olje. Hell sjampinjongene, sjalottløkene og de soltørkede tomatene i gryten. Legg oppi ønsket antall karbonader og la det hele putre i gryten i 5 minutter.

Serveres med stekte poteter i båter eller andre varianter av poteter. 

 

 



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL