Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Brasert hjortelår

2 kg hjortelår Saus: 3 dl rødvin 1 løk 1 gulrot 1 liten purreløk timian 50 g smør 60 g hvetemel baconsvor

Bein ut hjortelåret, slik at du får best utbytte av det. Bind det så opp med bomullstråd til en pen stek. Brun steken og grønnsakene til sausen som er grovkuttet, i en stekepanne. Ha det hele over i en jerngryte.

Kok ut stekepannen med rødvinen. Ha det over steken og fyll på med vann slik at steken er dekket. Tilsett baconsvor, pepper, salt og timian. Kok det hele opp, og sett det i ovnen som er forhåndsvarmet til 225 C, ca 1 time og stek. Husk lokk på jerngryten.

Ta steken opp og hold den varm. Sil kraften. Reduser den til ca 1,2 liter væske. Smelt smør og rør inn melet. Spe med kraften litt etter litt samtidig som du rører godt for å unngå klumper. La den koke i ca 10 minutter. Smak til.

Tilsett litt sukkerkulør for fargen sin del om nødvendig.

Serveres med kokte poteter og grønnsaker som stekt skogsopp, blomkål, gulrøtter og broccoli.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL