Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hvitløkspekket hjorterull

1 kg bryst av hjortekalv 1 ss salt 1 ts sukker 2 krm hvit pepper 3-4 hvitløkfedd 2 ss finhakket sjalottløk 2-3 tynne skiver spekk 2-3 gelatinplater vann 2 ts salt pr. l vann

Skjær bort ribbena og skjær kjøttet fritt for hinner og brusk.

Lag en krydderblanding og strø dette på kjøttsiden så jevnt som mulig.

Skrell og skjær hvitløken i tynne skiver og legg den på kjøttet sammen med sjalottløken. Dekk med spekk og gelatinplater, som først har ligget i kaldt vann. Rull hardt sammen og bind rullen med bomullstråd.

Legg rullen i kokende, saltet vann og trekk rullen i 1-1 1/2 time, avhengig av tykkelsen på rullen. Prøvestikk i rullen med en nål e.l.

Ta opp rullen og avkjøl den på fat med et lett press over. Fjern bomullstråden.

Server rullen kald i tynne skiver med potetmos eller som pålegg.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL