Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Bresàola av hjort

1/2 ts korianderfrø 1/2 ts spisskummenfrø 2 1/2 ss brunt sukker 1 ss nykvernet svart pepper 1/2 ts tørket timian 1/2 ts malt ingefær 2 einerbær, knuste 1/2 ts nyrevet muskat 1/4 ts malt nellik 3 kardemommefrø, finknuste 2 middels store hjortefileter, renskåret 1 ss olje 1 ss smør

Det tar 11 dager å lage denne krydrede hjortefileten. Det kan virke lenge, men er så absolutt verdt ventetiden. Husk å vende kjøttet hver dag.

Rist koriander og spisskummen i tørr stekepanne til det begynner å dufte. Avkjøl og mal til pulver. Bland pulveret med brunt sukker, pepper, timian, ingefær, einerbær, muskat, nellik og kardemomme og gni det inn i kjøttet.

Legg kjøttet i plast, dekk det til og sett det i kjøleskapet i to dager. Vend kjøttet en gang per dag.
Den tredje dagen gnir du saltet inn i kjøttet. La kjøttet ligge i kjøleskapet i åtte dager til. Vend det hver dag.

Varm en stor stekepanne til det ryker, ha i olje og smør og svi kjøttet på alle kanter. Avkjøl kjøttet før du skjærer det i tynne skiver.

Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL