|
Undermenyer |
|
|
Bresàola av hjort
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts spisskummenfrø
2 1/2 ss brunt sukker
1 ss nykvernet svart pepper
1/2 ts tørket timian
1/2 ts malt ingefær
2 einerbær, knuste
1/2 ts nyrevet muskat
1/4 ts malt nellik
3 kardemommefrø, finknuste
2 middels store hjortefileter, renskåret
1 ss olje
1 ss smør
Det tar 11 dager å lage denne krydrede hjortefileten. Det kan virke lenge, men er så absolutt verdt ventetiden. Husk å vende kjøttet hver dag.
Rist koriander og spisskummen i tørr stekepanne til det begynner å dufte. Avkjøl og mal til pulver. Bland pulveret med brunt sukker, pepper, timian, ingefær, einerbær, muskat, nellik og kardemomme og gni det inn i kjøttet.
Legg kjøttet i plast, dekk det til og sett det i kjøleskapet i to dager. Vend kjøttet en gang per dag. Den tredje dagen gnir du saltet inn i kjøttet. La kjøttet ligge i kjøleskapet i åtte dager til. Vend det hver dag.
Varm en stor stekepanne til det ryker, ha i olje og smør og svi kjøttet på alle kanter. Avkjøl kjøttet før du skjærer det i tynne skiver.
Utskriftsversjon |
|
|
|
|
|