Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Jegerens hjortefilet

50 g tørkede aprikoser 600 g ytrefilet av hjort 2 ss olje 1/2 ts grovmalt hvit pepper 2-3 sjalottløk 1 dl portvin 1/2 ts korianderfrø eller 2 krm malt koriander 3 dl viltbuljong 1 dl husholdningsfløte salt pepper 1 ss margarin eller smør

Strimle aprikosene fint og legg dem en stund i kaldt vann.

Rens fileten for sener og hinner. Skjær den i 2 cm brede strimler. Bland olje og pepper og vend kjøttet i oljen. La det ligge i romtemperatur i ca 30 minutter.

Skrell og hakk løken. Kok den en stund i portvin. Knus korianderfrøene og tilsett dem sammen med aprikosene. Spe med buljong og fløte. La det koke i 5 minutter. Jevn eventuelt med maisenna eller arrowrotmel og kok opp. Krydre.

Brun kjøttet i ca 3 minutter på begge sider i en varm stekepanne og krydre med salt og pepper.

Serveres med saus, sukkererter og pressede kokte poteter.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL