Jegerens hjortefilet
50 g tørkede aprikoser
600 g ytrefilet av hjort
2 ss olje
1/2 ts grovmalt hvit pepper
2-3 sjalottløk
1 dl portvin
1/2 ts korianderfrø eller 2 krm malt koriander
3 dl viltbuljong
1 dl husholdningsfløte
salt
pepper
1 ss margarin eller smør
Strimle aprikosene fint og legg dem en stund i kaldt vann.
Rens fileten for sener og hinner. Skjær den i 2 cm brede strimler. Bland olje og pepper og vend kjøttet i oljen. La det ligge i romtemperatur i ca 30 minutter.
Skrell og hakk løken. Kok den en stund i portvin. Knus korianderfrøene og tilsett dem sammen med aprikosene. Spe med buljong og fløte. La det koke i 5 minutter. Jevn eventuelt med maisenna eller arrowrotmel og kok opp. Krydre.
Brun kjøttet i ca 3 minutter på begge sider i en varm stekepanne og krydre med salt og pepper.
Serveres med saus, sukkererter og pressede kokte poteter.
Utskriftsversjon