Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Annonsering

  E-post adresse?

  Gevirbedømming

  Gjestebok

  Hva skjer nå?

  Jakt i utlandet

  Jaktbart storvilt

  Jaktblader

  Jaktleverandører

  Jakttider

  Jakttips!

  Jaktturer

  Jaktutleie

  Jegerregisteret

  Kontakt oss

  Lover og regler

  Nyttige linker

  Slakting

  Utstopping

Rett etter fallet

Når dyret er skutt, starter jegerens behandling av kjøttet som er avgjørende for kvaliteten på viltmaten. Dyret legges det over på siden (helst høyre) og et snitt skjæres fra brystbeinet og ned til skrittet på dyret. Pass på å ikke skjære for dypt da man ikke må skjære hull i vomma. Kun skinn og hud skal snittes opp.....

Les mer
Henging av slaktet
Dyret skal nå flås og henges. Man starter med å henge to slaktekroker med ca. 70cm mellomrom. På større dyr brukes talje og bogtre. Snitt rundt dyrets bakre ankler og skjær et snitt nedover herfra til dyrets skritt. Slaktekrokene festes mellom leggbein og hel-sene. Alle bein kappes i nest nederste ledd. Sørg for at hele dyret heises med god klaring over bakken......

Les mer

 
Link
Link
Link
Link


JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL