 |
Undermenyer |
 |




















|
Rett etter fallet
Når dyret er skutt, starter jegerens behandling av kjøttet som er avgjørende for kvaliteten på viltmaten. Dyret legges det over på siden (helst høyre) og et snitt skjæres fra brystbeinet og ned til skrittet på dyret. Pass på å ikke skjære for dypt da man ikke må skjære hull i vomma. Kun skinn og hud skal snittes opp.....
Les
mer
|
 |
Henging av slaktet |
 |
Dyret skal nå flås og henges. Man starter med å henge to slaktekroker med ca. 70cm mellomrom. På større dyr brukes talje og bogtre. Snitt rundt dyrets bakre ankler og skjær et snitt nedover herfra til dyrets skritt. Slaktekrokene festes mellom leggbein og hel-sene. Alle bein kappes i nest nederste ledd. Sørg for at hele dyret heises med god klaring over bakken......
Les
mer
|
|
|
|
|
|