Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Annonsering

  E-post adresse?

  Gevirbedømming

  Gjestebok

  Hva skjer nå?

  Jakt i utlandet

  Jaktbart storvilt

  Jaktblader

  Jaktleverandører

  Jakttider

  Jakttips!

  Jaktturer

  Jaktutleie

  Jegerregisteret

  Kontakt oss

  Lover og regler

  Nyttige linker

  Slakting

  Utstopping


Henging av slaktet

Dyret skal nå flås og henges. Man starter med å henge to slaktekroker med ca. 70cm mellomrom. På større dyr brukes talje og bogtre. Snitt rundt dyrets bakre ankler og skjær et snitt nedover herfra til dyrets skritt. Slaktekrokene festes mellom leggbein og hel-sene. Alle bein kappes i nest nederste ledd. Sørg for at hele dyret heises med god klaring over bakken......

Skinnet flås da ned over baken og endetarm flås rundt og dras ut gjennom hullet. halebeinet kappes så og dyret flås videre het ned til halsen og rundt halsen helt opp til skallefestet. Skinnet frigis fra slaktet ved at nakken kappes i kuleleddet inntil skallen. Obs. man bruker kun kniv til dette arbeidet, sag er ikke nødvendig før dyret skal deles.

Det flådde slaktet vaskes så rent med svamp og tørr klut. 
Obs! jordbakterier finnes i vann og man vasker derfor ikke viltkjøtt med vann. Blod kan evt. brukes dersom man må fukte kjøttet ved rengjøring.

 I den varmere delen av jakten beskyttes slaktet med fluenetting (viltsekk).

Slaktet skal så henges i 40 døgngrader totalt før det fryses bort. (eks. hvis gjennomsnittlig døgntemperatur er 10 grader skal slaktet henge i 4 døgn).

Før partering deles dyret på langs med en grovtannet håndsag. Eventuelt også på tvers mellom 3. og 4. ribbein.




Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL