Dyrekjøtt med rosenkål

1 1/2-2 kg hjortestek salt pepper 2 kg rosenkål Marinade: 3 løk 3 gulrøtter 2 fedd hvitløk timian laurbærblad 3 dl eddik 3 dl rødvin 3 dl vann olje 1 dl ripsgelé til sausen
Tin dypfryst kjøtt. Gni kjøttet med salt og pepper.

Fres skivet løk, hakket hvitløk og gulrotskiver i litt olje. Tilsett krydder og hell på eddik, vin og vann. Gi marinaden et oppkok. Avkjøl den. La steken trekke i marinaden natten over.

Legg steken i langpanne og hell vel halvparten av marinaden over den. Stek ved ikke for sterk varme høyt i ovnen ved 175 C i 1 t 45 min til 2 timer til den er mør. Den kan gjerne være svakt rosa inni.

Ta steken opp og hold den varm.

Hell sjyen med grønnsakene gjennom en sikt, så grønnsakene moses.

Varm sausen og smak den til med ripsgelé og mer salt og pepper. Den skal smake friskt av pepper.

Kok rosenkål i lettsaltet vann mens steken står i ovnen. Hell kokevannet fra og la kålen renne godt av. Vend rosenkålen i litt smør før servering.

Server steken på varmt fat med rosenkål, saus og kastanjepuré (fra boks) til.