Skinnet flås da ned over baken og endetarm flås rundt og dras ut gjennom hullet. halebeinet kappes så og dyret flås videre het ned til halsen og rundt halsen helt opp til skallefestet. Skinnet frigis fra slaktet ved at nakken kappes i kuleleddet inntil skallen. Obs. man bruker kun kniv til dette arbeidet, sag er ikke nødvendig før dyret skal deles.
Det flådde slaktet vaskes så rent med svamp og tørr klut.
Obs! jordbakterier finnes i vann og man vasker derfor ikke viltkjøtt med vann. Blod kan evt. brukes dersom man må fukte kjøttet ved rengjøring.
I den varmere delen av jakten beskyttes slaktet med fluenetting (viltsekk).
Slaktet skal så henges i 40 døgngrader totalt før det fryses bort. (eks. hvis gjennomsnittlig døgntemperatur er 10 grader skal slaktet henge i 4 døgn).
Før partering deles dyret på langs med en grovtannet håndsag. Eventuelt også på tvers mellom 3. og 4. ribbein.