Rett etter fallet

Når dyret er skutt, starter jegerens behandling av kjøttet som er avgjørende for kvaliteten på viltmaten. Dyret legges det over på siden (helst høyre) og et snitt skjæres fra brystbeinet og ned til skrittet på dyret. Pass på å ikke skjære for dypt da man ikke må skjære hull i vomma. Kun skinn og hud skal snittes opp.....

Man flekker så rundt snittet ved å flå av skinn ca 10cm rundt snittet. Dette for å unngå pels/hår i kjøttet. Så snittes halsen opp fra underkjeve (tunge snittes ut om man ønsker å bruke denne) og ned til buken. Det tykke spiserøret skjæres løs fra nakke/hals og kappes oppe over strupehodet. Stikk så hånden inn i snittet du skar først og bruk den andre hånden med kniven slik at vomm, lunger, lever og hjerte skjæres løs fra kroppen. Vomma dras så forsiktig ut av dyret, samtidig som spiserøret dras ned gjennom buken og ut med vomma. Det skal nå kun ha være endetarm og urinrør festet til dyret. Kapp endetarmen og urinrøret så nære vomma som mulig og slå en knute på disse. Tøm så ut alt blod og skjær ut mellomgulvet. Sørg for at urinblæren fjærnes og at knute slås på urinrør.

Dyret er nå klart til å fraktes til høvelig slakteplass. Husk å dra Dyret etter forbeina eller hodet.