Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  1900-2002

  2002

  2003

  2004

  2005

  2006

  2007

  2008

  2009

  2010

  2011


Smygjakt senhøstet kan gi gode resultater.

Smygjakt på sposrsnø er en jaktform som kan gi deg fine opplevelser og godt utbytte.

Hjorten er et forsiktig og stillfarent dyr når det ikke blir skremt. Smygjakt er derfor en resultatgivende jaktform.

Første bud ved smygjakt er å smyge deg frem i terrenget. Ta ofte pauser og en gyllen regel er å gå så rolig at du ikke blir svett. Bruk ørene og lytt etter hjorten. Bruk øynene og se etter bevegelser i terennget.

Husk at hjorten har godt syn og meget god luktesans og hørsel. Beveg deg mot vinden. smyg deg innpå hjorten nedenifra fremfor ovenifra da hjorten spretter letter unna nedover enn oppover.

Hjorten har ofte dagleie oppunder fjellet. Skal du jakte på dagtid, søk derfor høyt i terennget. På natten trekker hjorten ned mot grønne bøer. poster da ved overganger og passasjer i hjortetrekket. Hjorten benytter ofte de samme stiene hver natt. Vær oppmerksom på at hjorten skifter beiter etter årstidene og tilgangen på føde.

Lær deg dette og du blir en god hjortejeger.

bildetne: Snøen setter en demper på hjortens sikt og hørsel, samt at den slår lukten ned. Dette kan hjelpe deg under jakten. husk at også hjorten er vanskelig å se for deg i snøføre. Bruk derfor ekstra god tid på å observere og mindre tid på å gå. Ser du hjorten på bildene?




Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL